Pet izvrsnih aktivnosti za djecu u invalidskim kolicima

Podijeli info o proizvodu

zoom
time Vrijeme potrebno za čitanje:

Bilo da smo djeca ili se tako samo osjećamo, svi se volimo zabavljati! Naravno, isto vrijedi i za djecu s posebnim potrebama. Lijepi su dani, topla je jesen, imamo želju izaći iz kuće. Donosimo pet odličnih aktivnosti koje biste mogli raditi sa svojim djetetom koje koristi kolica ili neko pomagalo. Postoje opcije za unutarnju i vanjsku aktivnost u ovom vodiču, što znači da promjena vremena nije izgovor da se ne zabavite, a ni korisnici invalidskih kolica nisu u opasnosti da zaglave u blatu po lošem vremenu. Svako godišnje doba donosi pregršt različitih aktivnosti u kojima možemo uživati, proljeće omogućuje vrtlarenje i igranje ​ u prirodi. Ljeto pruža aktivnosti na plaži i zabavu na suncu. Jesen je ugodna za branje plodova, pečenje kestenja ili igranje u lišću. Zimi se držimo unutarnjih prostora  igrajući društvene igre, uz povremene snježne avanture. Za više informacija o predloženim aktivnostima, pročitajte dalje!

1. Izradite domaći plastelin

Napravite vlastitu likovnu radionicu kod kuće. Ne bojte se biti ''neuredni''! Postoji mnogo recepata za plastelin koji sami možete izraditi. Većina ih je ista, ali možete ih mijenjati tako da dodate boju za hranu , pa će mramorni ili obojeni plastelin izgledati zabavno i može biti vrlo interesantan za djecu. Ovu aktivnost možete prilagoditi blagdanima, praznicima itd.: Npr. Za noć vještica izradite palstelin u narančastoj boji? Ovdje Vam donosimo dobar recept (LINK recepta - kliknite ovdje) . Nakon što završite s plastelinom, možete izraditi Oobleck (mješavinu kukuruznog škroba i vode) ( LINK recepta - kliknite ovdje).  Djeca vole taj osjećaj!

2. Stvorite prava umjetnička djela od prirodnih materijala!

Zbog kišnog vremena dan morate provesti u kući? Umjetnost je uvijek sjajna aktivnost , uz to što pruža mnogo zabave uz nju se može svašta naučiti. Po lijepom vremenu možete prošetati i potražiti prirodne resurse koje možete koristiti kako biste se pripremili za neki sljedeći kreativni kišni dan. Proljeće i ljeto savršena su godišnja doba u kojima možete potražiti cvijeće koje možete prešati  ili osušiti kako biste ga koristili u nekim drugim vašim kreativnim projektima. Možete  skupljati pijesak na plaži koji će se koristiti za neko vaše  novo umjetničko djelo ( npr. prikupljanje pijeska s različitih plaža na kojima ste bili odlična je aktivnost i ostaju  drage uspomene). Na jesen možete sakupljati lišće i podučavati dijete o različitim teksturama i vrstama.  Lišće je vrlo svestrano i moguće ga je koristiti na mnogo različitih načina. Donosimo Vam link na kom možete vidjeti odlične ideje što sve možete učiniti s lišćem (LINK - kliknite ovdje) .

3. Prilagodite sportsku igru

Invalidnost ne znači nezainteresiranost za sport i igre. Za vrijeme lijepog vremena, razmislite o tome kako prilagoditi aktivnu igru ​​svom djetetu s posebnim potrebama. Skupite roditelje i djecu na igralištu ili u parku, te organizirajte neku prilagođenu sportsku aktivnost.  Igranje prilagođenih verzija poznatih sportova s djetetom od malih nogu, moglo bi ih potaknuti da igraju košarku u invalidskim kolicima, tenis u invalidskim kolicima ili čak ragbi u invalidskim kolicima, jednoga dana kada budu odrasliji. Krenite na izlet!

4. Krenite na izlet

Koje su uzbudljive destinacije  blizu?  Gdje biste mogli otputovati? Odaberite odredište u skladu s vremenskim prilikama. Kad su temperature ugodne, uputite se na jednodnevni izlet na neko povijesno nalazište ili na lokalno poljoprivredno gospodarstvo.  Neke farme mogu ponuditi posebne obilaske mljekara i štala. Kazališta na otvorenom još su jedna ugodna aktivnost kada je lijepo vrijeme. Hladniji mjeseci mogu biti bolji za posjet zatvorenim institucijama, poput muzeja, znanstvenih centara ili lokalnih poduzeća i tvornica koje omogućuju obilazak. Uvijek unaprijed nazovite kako biste saznali jesu li  mjesta dostupna i hoće li  korisnik invalidskih kolica moći vidjeti većinu atrakcija.

5. Napravite utvrdu na otvorenom s tajnim putem

Djeca vole stvarati tajna skrovišta i tajne staze. Pronađite dostupan prostor u svom dvorištu ili obližnjem parku ili terasi i osigurajte sve materijale koje će djetetu trebati za izgradnju igrališta. Mogu se koristiti kartoni, grane, stolci , deke itd.  Ako je zima, možete izgraditi utvrdu od snijega i iskopati tajni put, npr Iglu – od plastičnim kutija izradimo cigle od snijega i gradimo Iglu. Isprobano – super je i djeca to jako vole. Ovisno o mobilnosti vašeg djeteta, možda ćete im morati pomoći da postave utvrdu, a zatim im dopustite da se igraju unutar nje. Ako je jesen i trebate pokupiti lišće u dvorištu, možete ih koristiti za labirint (naravno dostupan invalidskim kolicima) koji je jednostavan ili krivudav kako želite. Jedino na što treba misliti jest koliko je teško ''manevrirati'' vašim dvorištem . Ne samo da je zabavno graditi vanjsku utvrdu, već je dobra vježba  za tijelo i um, i to je nešto što možete zajedno postići timski.  Ne zaboravite snimiti fotografije svog avanturističkog dana kako biste se vi i dijete jednom toga sjećali sa smješkom.

Osim ovih jedinstvenih aktivnosti, postoje brojne zajedničke aktivnosti za djecu u invalidskim kolicima koje možete prilagoditi sezoni. Kulinarske aktivnosti mogu imati temu korištenja recepata koji uključuju sezonske proizvode ili specifične za blagdane, a u parku uvijek ima puno lišća, cvijeća i divljih životinja koje se mogu upoznati - čak mogu biti dostupne staze za istraživanje na koje biste mogli zajedno krenuti. Dakle, bez obzira na vremenske prilike, izađite van i družite se sa svojim  djetetom. Biti korisnik invalidskih kolica nije razlog za propuštanje tradicije i aktivnosti koje svi volimo raditi, bez obzira na doba godine!

Izvor & foto: https://www.passionatepeople.invacare.eu.com/five-fabulous-wheelchair-activities-kids/

NOVOSTI
Ponuda: dezinfekcijska sredstva, maske & rukavice
Predstavljamo (video) :LIFT ZA STUBIŠTA Homeglide
VIDEO: Champion 2.0 - NOVA aktivna invalidska kolica
Koje širine bi trebala biti vaša invalidska kolica?

Ova internet stranica koristi kolačiće. Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.

Postavke privatnosti

Ovdje možete uključiti i isključiti cookie


Ti kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu. Možemo primati izvješća koja se temelje na korištenju tehnologija.
  • _ga
  • _gat
  • utm*

Decline all Services
Accept all Services