T : +385 42 350 744, A : Braće Radića 52/B Jalkovec, Varaždin, E : info@ortorea.hr

Vijesti

Savjetovanje, prodaja, servis ..

Ugovorni isporučitelj za HZZO pomagala

Objavljeno : 06.04.2018  Izmjena : 06.04.2018

Kuschall K-Series: Pristup „Bez granica“ za aktivne korisnike

.Photo: www.invacare.eu.com

Estetska privlačnost s izuzetnom snagom i performansama -  to je ono što kolica K-serije iz Kuschalla donose. K-serija invalidska kolica dolaze s aluminijskim, titanskim  i karbonskim okvirom, a svi ti materijali pogodni su za stvaranje dinamičnih okvira koji su napravljeni da izdrže najekstremnije korisnike.

Oslonci za noge dolazi u  75 ili 90 stupnjeva, a suženje okvira oslonaca za noge smanjuje njihovu širinu do 10 cm, u usporedbi sa širinom sjedala. To omogućuje veću mobilnost i podršku.

K-serija je postala još bolja

Nova K-serija od ove godine ima značajne promjene. I dalje dinamična s minimalističkim dizajnom okvira, čija je težina još više smanjena. Pojedine komponente su olakšane čineći ova kolica teškima samo 5,1kg bez kotača. A tu su i nove značajke. CarboLife ergonomske ručne naplatke posebno su dizajnirane za smanjenje umora i pružaju dodatan hvat za učinkovit pogon. Široki raspon veličina sjedišta se nudi s Spinergy kotačima. Prednji kotači su sada s aluminijskim naplatcima i mekanim gumama. K-serija  sad ima poboljšanu estetiku sa svojim novim suvremenim tkaninama presvlaka i fantastičnim novim neonskim bojama okvira.

Još jedno veliko poboljšanje je povećanje maksimalne težine korisnika. K-Serija je prešla s maksimalne nosivosti od 120kg na 130kg dajući korisnicima veći izbor.

Manevarska sposobnost

Nove širine  i dubine sjedišta, kombinirana s lakšim dijelovima, poboljšavaju brzinu vožnje i upravljanje. Prednji kotači, sjedište, okvir i naslon sjedala su olakšani, što olakšava svakodnevno korištenje . K-serija je izrađena bez premca švicarske kvalitete, i idealna su za svakodnevne aktivnosti.

Značajke i mogućnosti

Pristup „No-limits“ serije K se vidi u opcijama koje se nude tako da korisnici mogu prilagoditi sjedište svojim individualnim potrebama. Nasloni za noge, prsluk i nasloni za sjedenje su neka od područja koje možete prilagoditi. Zaobljena šipka za naslon je dostupna, presvlaka naslona uključuje reflektore svjetlosti koji pružaju dodatnu sigurnost tijekom noći. K-serija ima bogatu dodatnu opremu kao što su držač za mobitel, držač boca i držač za prtljagu.

Vrste materijala

Aluminij je pogodan za obradu i 100% ga je moguće reciklirati. Aluminij je lagan i izdržljiv i široko se koristi u transportu, pakiranju, gradnji i inženjeringu zrakoplovstva.

Titanij je uglavnom bio korišten u zrakoplovstvu i automobilskoj primjeni, osobito u utrkama. Titan je pogodan za uporabu u područjima gdje je smanjenje težine neophodno, ali gdje čvrstoću treba očuvati. Titan se odupire koroziji, bio-kompatibilian i netoksičan je. To ga čini izvrsnim izborom za one koji imaju alergije na metale.

Karbon je jedan od osnovnih elemenata života. Karbon je popularan za uporabu u zrakoplovstvu, građevinarstvu, vojsci i motorsportu. Vrlo je fleksibilan i čvrst , a izrazito male težine. Karbon je dobar materijal za vrlo aktivne korisnike koji zahtijevaju otpornost i funkcionalnost te estetsku privlačnost.

Globalna zajednica korisnika

Kuschal je zajedno sa iskustvima svojih dugogodišnjih korisnika stvorio nova i kvalitetna invalidska kolica. Raznolik raspon mišljenja i komentara ključan je za proces poboljšanja proizvoda. Mnogi od revolucionarnih dizajna nadahnuti su ulogom vjernih dugogodišnjih korisnika. 

Više informacije o našoj bogatoj ponudi aktivnih kolica možete naći na sljedećem linku naše web stranice, ili nas kontaktirajte na mail info@ortorea.hr, te na tel. 042/350 744.